CAGE
Agóra Veszprém Kulturális Központ
BIRDIE
Müpa Budapest
CAGE
Trafó Kortárs Művészetek Háza
CAGE
Trafó Kortárs Művészetek Háza
TBD
CAGE
Pécsi Nemzeti Színház

HAMAROSAN

„Frenák színpadán a mozdulatok végérvényesek. Pontosak. Szabatosak. Megváltoztathatatlanok. Habár szemünk előtt megszületettek, annyira véglegesek: úgy érezzük, mintha antik márványszobrok volnának. Nem tudom megítélni: mennyire tánc. Azt azonban biztonsággal állíthatom, minden egyes mozdulatnak fedezete van érzelemben, szenvedélyben, gondolatban.”

Molnár Gál Péter, Népszabadság

A számos hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett koreográfus, Frenák Pál 1989-ban alapította első együttesét Franciaországban, majd 1999-ben a már tízéves múltra visszatekintő Compagnie Pal Frenak-ot fiatal magyar táncosokkal kibővítve, párizsi és budapesti székhellyel működő társulattá alakította,  mely egyedülálló táncnyelvet hozott létre. 

 

A társulat munkáinak fontos jellemzője a mimika, a jelnyelv és a test mozgásának integrált használata csakúgy, mint a társműfajok (cirkusz, színház, kortárs divat, design és építészet, kortárs zene) beemelése az alkotásokba. Frenák Pál a magyar táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival. Innovatív tér- és testhasználata meghatározó hatással volt a hazai kortárs tánc fejlődésére. Az intenzív és termékeny alkotói tevékenység mellett, a társulat  rendszeresen ad szakmai workshopokat, beavató előadásokat középiskolások részére, közönségtalálkozókon és szakmai beszélgetéseken vesz részt, nagy hangsúlyt helyezve a más művészeti ágakkal és a közönséggel fenntartott folyamatos párbeszédre.

"Frenák Pál vibráló és öntörvényű művészetet képvisel. Mindig képes magával ragadni közönségét, és különös, hol lebilincselő, hol megható hangulatot teremt" 

(Le Figaro)

 

kapcsolat

Fruzsina Móricz

executive menedzser, diffúzió

fruzsina.moricz@frenak.hu

+36.20.384.6434

Hírlevél

  • Black Facebook Icon
  • Black Vimeo Icon
  • Black Instagram Icon

Frenák Pál Társulat  | Kortárs Táncért és Jelelő Színházért Alapítvány - HU18093982 | adatvédelmi szabályzat | info@frenak.hu