Compagnie Pal Frenak  | Foundation for Contemporary Dance and Sign Theater - HU18093982 | privacy policy & cookies policy | info@frenak.hu

hamarosan

A számos hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett koreográfus, Frenák Pál 1989-ban alapította első együttesét Franciaországban, majd 1999-ben a már tízéves múltra visszatekintő Compagnie Pal Frenak-ot fiatal magyar táncosokkal kibővítve, párizsi és budapesti székhellyel működő társulattá alakította,  mely egyedülálló táncnyelvet hozott létre. 

 

A társulat munkáinak fontos jellemzője a mimika, a jelnyelv és a test mozgásának integrált használata csakúgy, mint a társműfajok (cirkusz, színház, kortárs divat, design és építészet, kortárs zene) beemelése az alkotásokba. Frenák Pál a magyar táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival. Innovatív tér- és testhasználata meghatározó hatással volt a hazai kortárs tánc fejlődésére. Az intenzív és termékeny alkotói tevékenység mellett, a társulat  rendszeresen ad szakmai workshopokat, beavató előadásokat középiskolások részére, közönségtalálkozókon és szakmai beszélgetéseken vesz részt, nagy hangsúlyt helyezve a más művészeti ágakkal és a közönséggel fenntartott folyamatos párbeszédre.

 
 

"Frenák Pál vibráló és öntörvényű művészetet képvisel. Mindig képes magával ragadni közönségét, és különös, hol lebilincselő, hol megható hangulatot teremt" 

(Le Figaro)

 

fiuk

 

kapcsolat

Móricz Fruzsina

menedzser

fruzsina.moricz@frenak.hu

+36.20.384.6434

Hírlevél

  • Black Facebook Icon
  • Black Vimeo Icon
  • Black Instagram Icon