LUTTE

A Norvég Alap támogatásával

Küzdelem, harc, erő, revolúció.
Egymásnak-magunknak feszülés, felülkerekedés és legyőzetés.

A tükröződő, fehér szőnyeg jelöli ki a szembenézés, a tánc, pontosabban a küzdelem terét – a küzdő felek pedig egyszerre ütköznek össze egymással és önmagukkal. Hol saját törékenységük, hol saját állati ösztöneik, hol a külvilág végtelen agressziója ellen harcolnak... a küzdelemben saját magukon kerekednek felül és saját magukkal szemben maradnak alul. A skandináv mitológia letisztultságából, az izlandi sagák motívumaiból és a harcművészetek (cselgáncs, ökölvívás, glima) brutális erejéből, formanyelvéből egyaránt inspirációt merítő LUTTE fontos darab a társulat életében, hiszen az előadásban ez alkalommal a megszokottnál is nagyobb teret és szabadságot kap egy új táncosgeneráció, több olyan, a társulathoz frissen csatlakozott tehetséggel, akiket eddig korábban nem láthatott a közönség Frenák Pál színpadán.

Tanulmány a küzdelemről: a harc testi, lelki, filozófiai, mitológiai, esztétikai és metafizikai megközelítése. És persze tiszta, brutális tánc színházi körülmények között. A LUTTE talán az utóbbi tíz év legfontosabb darabja a Frenák-életműben.

idezo.jpg
Alkotók

Zene

Gryllus Ábris 

 

Fény

Marton János

 

Hang

Hajas Attila 

 

Alpinetechnika, szcenika

Zoltai György 

Jelmez

Márton Richárd 

Kultúrtörténeti konzultáns

 Dunajcsik Mátyás

Koncepció és koreográfia

Frenák Pál

Legközelebb Látható

Hamarosan...

Frenák Pál Társulat  | Kortárs Táncért és Jelelő Színházért Alapítvány - HU18093982 | adatvédelmi szabályzat | info@frenak.hu