top of page

ÖT NAPON ÁT ISMÉT VESZPRÉM LESZ A KORTÁRS TÁNC FŐVÁROSA

színház.org @ 2019 MÁJUS 18.


Idén is megrendezik a Tánc Fesztiválját május 22. és 26. között Veszprémben.

Krámer György, a rendezvény művészeti vezetője elmondta, hogy három helyszínen látható majd a fesztivál 12 produkciója. A veszprémi Hangvilla rendezvényközponton kívül a város Haszkovó lakótelepén található Agóra kulturális központ és a Várpalota Inota városrészén lévő Retro Színház ad helyet az előadásoknak.


A fesztivál nyitórendezvénye már idén az Európa Kulturális Fővárosa program jegyében zajlik majd – tette hozzá Krámer György, emlékeztetve arra, hogy 2023-ban Veszprém viselheti majd a címet. A Haszkovó Live című program a lakótelepen élőket szólítja meg a helyben rendezett ingyenes előadásokkal: az Agóra előtti téren lesz látható Gergye Krisztián Társulatának Ha mi árnyak című darabja és Ladányi Andrea Lost Angel – LA című élőzenés produkciója.


Az Agóra színháztermében május 22-én a Frenák Pál Társulat Frisson című előadásával lép fel, másnap pedig Gergye Krisztián Társulata és Gloria Benedikt osztrák balerina közös produkciója, a Kokoschka babája várja a közönséget.


A fesztivál fő helyszínén, a belvárosi Hangvilla rendezvényközpontban május 23-án a Duda Éva TársulatUtópia című produkcióját láthatják a nézők, másnap a Közép-Európa Táncszínház előadásai kerülnek színre. Május 25-én a Győri Balett társulata adja elő a Forgószél, avagy a képzelet csodája című mesebalettet, a Pataky Klári Társulat előadásában pedig a Mint egy táj című produkciót láthatják az érdeklődők.