top of page

Sejtelem és bizonyosság

Egy előadás utórezgései


Bedő Zoltán @ hirmondo.ro

2017.11.24.

Döbbenetesen sokkoló és újszerűen szokatlan élményben részesültek a Flow2 Nemzetközi Mozgásszínház Fesztivál nyitányát megtekintő nézők. Az M Studio által Frenák Pál koreográfus irányításával és rendezésében színre vitt To_R című darab bemutatóját kedden este tartották a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióban.

Feszültséget keltő és fokozó sejtelmes zene. Átlátszóan behatárolt tér. Annak peremén, néha belsejében, de legtöbbször onnan kiszorulva szenvedélyesen vagy szenvedően vonagló, olykor meg-meg bicsakló testtel távolodó emberek. Fel-felvillanó meztelenség, rafinált mozgással gerjesztett, változó hőfokon sugárzó, de semmiképp sem visszataszító erotika tornamutatványokkal fűszerezve.



Sejtelem és bizonyosság, tiltakozás és belenyugvás, lázadás és meghunyászkodás, fények és árnyékok, világosság és sötétség ritmikusan váltakozó játéka. Életerő és ernyedés, tengés és céltudatosság, fel-felcsillanó remény és lemondás, bukás és újrakezdés, küzdelem és megfutamodás, elesettség és talpra állás egyvelege. Elvárás és elképzelés, kötöttség és szabadságvágy közötti lenyűgöző egyensúlyozás. És mindez egy előadásba sűrítve.


Forrás: http://www.hirmondo.ro/kultura/sejtelem-es-bizonyossag/

bottom of page