Compagnie Pal Frenak  | Foundation for Contemporary Dance and Sign Theater - HU18093982 | privacy policy & cookies policy | info@frenak.hu

a Társulatról

Frenák Pál koreográfus és táncos 1998-ban tért vissza Magyarországra, hogy megalapítsa tánctársulatát. Nagy vihart kavart a hazai táncéletben, és újszerű tánckultúrájával, mély vonzalmával a verbalitáson túli kifejezési formák iránt, illetve újító technikai megoldásaival meghatározó hatást gyakorolt a kortárs tánc fejlődésére. Változatos mozgásokból építkező darabjai az emberből, kapcsolataiból és környezetéből merítenek, ami gyakran helyzetkavalkádokhoz és a változatok egész sorához vezet. Frenák Pál munkái nem annyira egyszerű felvillanásokra vagy tűnékeny érzésekre épülnek, mint inkább messzire vezető kérdésekre, amelyeket erősen vizuális megközelítéssel vet fel, így nyitva utat a képzeletnek.

Frenák Pál magyarországi működése során táncosok generációit képezte és inspirálta, olyan kivételes tehetségű táncművészeket vonzott​ társulatába, akik kiemelkedő technikai tudásukon túl fogékonyan és nyitottan sajáították el a rá jellemző, radikálisan új, organikus táncnyelvet, a narratíván túli kifejezési formákat és struktúrát, a mimika, a jelnyelv és a test mozgásának integrált használatát.

Marie-Julie DEBEAULIEU
Fanni
ESTERHÁZY
Gábor
HALÁSZ
Patrik
KERESZTES
Eoin
MACDONNCHA
Milan
MAURER
Erika
VASAS
Kristóf
VÁRNAGY
Képviselő: Igaz Bálint Gergely (elnok@frenak.hu)
Képviseleti joggal rendelkező kuratóriumi tag: Molnár Márton (elnok@frenak.hu)
Művészeti vezető: Frenák Pál (pal.frenak@frenak.hu)
Technikai vezető: Zoltai György (info@frenak.hu)
Művészeti menedzser: Móricz Fruzsina (fruzsina.moricz@frenak.hu, management@frenak.hu)
Pénzügyi munkatárs: Lászlóczky Nikolett (office@frenak.hu)
Általános asszisztens: Németh Tamás (tamas@frenak.hu)

A Frenák Pál Társulat története

Frenák Pál 1957-ben született Budapesten. Gyermekkora meghatározó mozzanata, hogy siketnéma szülőkhöz, a csend világába született, így első elsajátított nyelve a jelnyelv lett, ami különleges fogékonyságot fejlesztett ki benne az arcjáték és a gesztusok, az emberi testtel kifejezhető tartalmak iránt. Édesapja halála után több évet töltött intézetben, itt kezdett el titokban tükör előtt mozdulatsorokkal kísérletezni, és tízévesen egy darabot is rendezett amatőr gyerekszínészekkel. Később klasszikus balettet, néptáncot és modern táncot tanult, magyar mesterének Jeszenszky Endrét vallja.

Frenák útkeresésének első Magyarországon túli állomása Párizs, ahová az 1980-as évek derekán távozott. Itt a klasszikus balett több illusztris személyiségével dolgozott, Cunningham, illetve Limón tánctechnikákat tanult és megismerte a kortárs művészetek világát.

1989-ben megalapította társulatát, a Compagnie Pal Frenak-ot Párizsban, de egy pillanatra sem fordított hátat a magyar táncművészetnek. 1990 óta rendszeresen hazajárt, az akkor Magyarországon még kevéssé ismert kortárs tánccal kurzusokon ismertette meg a magyar táncosokat. Ősbemutatóit Budapesten tartotta (1990-Titkos lelkek, 1991-Tér, 1993-Gördeszkák, 1996-Sainte Rita, 1998-Vadócok) és fiatal magyar tehetségeket hívott Párizsba, hogy együttesével dolgozzanak. Frenák Pál koreográfusi munkásságával párhuzamosan tanított a párizsi és lille-i Siket Színházban, és meghívott koreográfusa és tanára volt Chalons en Champagne-ban a Francia Artistaképző Főiskolának. Mozgásművészet a gyógyításban címmel az Amiens-i Egyetemi kórházban táncrehabilitációs programot fejlesztett ki mozgássérült gyermekeknek.

Frenák Pál 1998-ban megnyerte a kiotói Villa Kujoyama koreográfusi díját, amelynek köszönhetően több mint fél évet töltött Japánban, ahová ettől kezdve rendszeresen visszatér koreografálni. A japán élmények ihlette Tricks & Tracks című koreográfiájával 2000-ben elnyerte a Veszprémi Táncfesztivál fődíját, a következő évben pedig a Soros Stúdiószínházi Napok fődíját. Frenák Pál 2002-ben szakmai munkájának elismeréseképpen a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Harangozó Gyula díját vehette át.

1999-ben a már tízéves múltra visszatekintő Compagnie Pal Frenakot fiatal magyar táncosokkal kibővítve budapesti székhellyel, magyar táncművészekkel és nemzetközi vendégekkel dolgozó társulattá alakította. A Frenák Pál által gondosan összeválogatott, egymásra rendkívül inspirálóan ható nemzetközi csapat műhelymunkája során a tanult klasszikus és modern tánctechnikákon túl egy karakteres társulati profilt, egyedülálló táncnyelvet hozott létre. Ennek fontos jellemzője a mimika, a jelnyelv és a test mozgásának integrált használata csakúgy, mint társműfajok (cirkusz, színház, divatbemutató, kortárs zene) beemelése az alkotásokba.

Frenák az új társulati struktúrában egyre termékenyebb alkotónak bizonyult. Első kísérleti előadásukat, az Out of the Cage-t követően a Gördeszkák című produkciót újította fel, majd bemutatta a japán élményei ihlette Tricks & Tracks című előadást, amely a közönség és a szakma széleskörű és egyöntetű elismerését hozta meg számára. Az együttes egyre több meghívást kapott Európa szerte, és a siker további alkotásokat hívott életre.
2001 márciusában készült a Lakoma című produkció a Trafó Kortárs Művészetek Házában, majd a rákövetkező évben a rangos Budapesti Tavaszi Fesztiválon mutathatta be elsőként a magyar közönségnek a KáOsz-t, immár kizárólag teltházas előadásokon.

A 2002-2003 évadtól a hazai és nemzetközi közönség már kereste és várta a társulat előadásait. 2003-ban a Blue Springet készítette el ismét a Budapesti Tavaszi Fesztiválra, majd 2004-ben hozzáfog a férfi és a női nem és a köztük lévő lehetséges kapcsolati háló örökzöld témájának sajátos feldolgozásához. Megszületik a Fiúk, a Csajok, majd 2005-ben az Apokalipszis-Frisson. Ugyanebben az évben a Fiúk koreográfiájáért elnyeri a Veszprémi Táncfesztivál fődíját. 

Munkáit a 2000-es évek közepétől kiemelkedő szakmai és közönségfigyelem övezi Magyarországon és a nemzetközi szcénában is, az együttes magyar-német koprodukcióban készíti el az Instinct című előadást, a Fiúk című előadásból táncfilm készül és elnyeri a legjobb előadásnak járó Lábán Rudolf-díjat - Frenák Pál koreográfiát a szakmai zsűri jóformán minden évben jelöli a díjra, ebből 2008-ban az Instinct ismét díjazott. Frenák Pál munkásságát 2005-ben Magyar Balett-díjjal, majd 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével ismerik el.

2008-ban bemutatja a nagy sikerű InTimE című előadást, amely a világ számos szegletében képviselte a magyar kortárs tánckultúrát Franciaországtól kezdve Olaszországon, Belgiumon, a közép-kelet-európai régió országain át egészen Kubáig, majd olyan, szintén Európa-szerte turnézó előadások születtek mint a Művészetek Palotája színpadán bemutatott Seven, a filmművészeti ihletésű k.Rush, a Hymen, az Twins, a Wings, az x&y - battement de coeur, majd 2014-ben a jubileumi, a társulat 15 éves fennállását ünneplő Tricks&Tracks 2.

Ugyanebben a jubileumi évben Budapestért-díjjal tüntették ki Frenák Pált - a kortárs balett és táncművészet egyik nagyhatású, kísérletező alkotójaként elért kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereiért.

2015-ben készítette el Birdie című produkcióját, 2016-ban az UN című kreációt - a Birdie című előadás elnyerte Veszprémben A Tánc Fesztiváljának szakmai fődíját és a közönségdíjat is, az UN című koreográfia pedig 2016-ban a fesztivál Különdíját, miközben Frenák Pál és a társulat munkájáról amerikai-magyar koprodukcióban készülő egész estés dokumentumfilm forog. 2016 őszén elkészítette a LUTTE című produkciót, mely a skandináv mitológiából inspirálódva vizsgálja az emberi lét küzdelmeit, 2017. május 12-én pedig a Magyar Állami Operaház Bartók Béla művének, A fából faragott királyfinak 100 éves jubileuma alkalmából mutatta be Frenák Pál koreográfiájával a művet, melyben a Magyar Nemzeti Balett és a Társulat táncosai egyaránt közreműködnek.

Frenák Pál művészi pályája a maga európai szemléletmódjával, műfaji határokon túlmutató, integráló alkotói hozzáállásával minden mozzanatában példaértékű - a koreográfusnak 2015 őszén ezzel a szakmai indoklással ítélik oda az ünnepi, 10. alkalommal átadott, rangos Moholy-Nagy Díjat.

Frenák Pál nem csupán a tánc, de a színház műfajában is aktív: 2005-ben a német-magyar koprodukcióban készülő Phaidra című előadás mozgásanyagának kidolgozására kérik fel, 2011-ben a Temesvári Nemzeti Színház meghívására rendez sokszereplős mozgásszínházi előadást sWitch címmel. Vendégkoreográfusként számos nagyhírű külföldi együttes számára készít kreációt - 2013-ban a Kassai Balett számára készít koreográfiát, dolgozik Oroszországban, ahol InTimE című előadását a rangos Arany Maszk díjra jelölik, 2014-ben a Bielefeld Tanzteater meghívására kreálja meg a FreeX című koreográfiát, 2015-ben Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekesnővel hoz létre közös produkciót az Erkel Színház színpadán, majd ugyanebben az évben ismét a Temesvári Nemzeti Színház számára készít előadást, PRIN VIS címmel.

Koreográfusi, alkotó munkája mellett rendszeresen ad szakmai workshopokat, a társulattal ingyenes beavató előadásokat tart középiskolások részére, fejlesztő munkát végez hátrányos és halmozottan hátrányos közösségékkel, közönségtalálkozókon vesz részt, nagy hangsúlyt helyezve a más művészeti ágakkal és a közönséggel fenntartott folyamatos, innovatív párbeszédre.

Művek

1991     Titkos lelkek

1992     Tér / Terre

1994     Gördeszkák / Les Palets

1996     Sainte Rita

1998     Vadócok / Sauvageries

1999     Out of the Cage

1999     Tricks &Tracks

2000    Ito és Szajuri

2000    MenNonNo

2001     Festen / Lakoma

2002    KáOsz

2003    Blue Spring

2004    Fiúk / Les hommes caches

2004    Csajok (Credo Hysterica)

2005    Trace I.

2005    Frisson (Apokalipszis)

2006    MILAN

2007    Tra-ce II.

2007    Instinct

2008    InTimE

2009    Twins

2009    Seven

2010     k.Rush

2012     Hymen

2013     X&Y – battement de coeur

2016     fa-UN

2016     LUTTE

2017     A fából faragott királyfi (Operaház)

2017     HIR-O

2017     To_R

2018     W_all

2019     Bolero (Budapesti Fesztiválzenekar)

2019     Spid_er (Hamarosan)

Turnék / Fontosabb fellépések

Bielefeld, Prága, Párizs, Belgrád, Arques, Montataire, Coueron, Gauchy, Tergnier, Kortrijk, Berlin, Brugge, Pannonhalma, Brüsszel, Kitchener, Debrecen, Nyitra, Gdansk, Chalon-sur-Saône, Bytom, Firenze, Creil, Jakarta, Veszprém, Madrid, Murska Sobota, Bali, Bandung, Torino, Pécs, Szabadka, Ankara, Sapporo, Creil, Bilbao, Skopje, Kolozsvár, Amiens, Temesvár, München, Dunquerque, Kapolcs, Osaka, Lublin, Tel-Aviv, Bukarest, St. Herblain, Jekatyerinburg, Mostka, Riga, Veszprém, Valencienne, Berlin, Manchester, Villeneuve d’Ascq, Lille, Katowice, Tokió, Schloss Bröllin, Szófia, Valenciennes, Greifswald, Pristina, Párizs, Győr, Beauvais, Noyon, Potsdam, Kyoto, Moszkva, Tallin, Vilnius, Constanza, Jászvásár, Düsseldorf, Münster, Dortmund, Toronto, Liverpool, Nagoya, Sendai, Firenze, Bologna, Frankfurt, Cahors, Aachen, Sepsiszentgyörgy

 

2018/19-es évad

2019.02.14          WALL     BP (HU)

2019.02.10          WALL     Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió

2019.02.03          BOLERO (Debussy-Ravel Maraton)          BP (HU) BFZ és a Müpa közös rendezésében zajló Debussy-Ravel maratonon

2018.12.28          HIRO      BP (HU) Müpa Fesztivál Színház

2018.12.21          TOR        Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió

2018.11.28          HIRO      BP (HU) Müpa Fesztivál Színház

2018.11.20          TOR        Temesvár (RO) Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár

2018.11.01          WALL     BP (HU) új bemutató

2018.10.21          TOR        Bukarest (RO)   Országos Színház Fesztivál, Bukaresti Nemzeti Színház

2018.10.20          TOR        Bukarest (RO)   Országos Színház Fesztivál, Bukaresti Nemzeti Színház

2018.10.16          TOR        Gyergyószentmiklós (RO)            Táncszínház napok Figura Stúdió Színház

2018.10.12          TOR        Marosvásárhely (RO)     Nemzeti Színház, Tompa Miklós Társulat

2018.09.30          TOR        Szatmárnémeti  (RO)     Tranzit Feszt Északi Színház - Harag György Társulat

2018.09.26          UN         Eger (HU)            Egri Stúdiószínház Táncfesztivál

2018.09.20          TOR        Csíkszereda (RO)             Csíki Játékszín

2018.09.18          TOR        Ramincu Valcea (RO)     Anton Pann Színház

2018.09.17          UN         Pécs (HU)            XII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó.

2018.09.07          TOR        Kolozsvár (RO)  Kolozsvári Állami Magyar Színház

2018.08.10          BIRDIE   BP (HU) Sziget Fesztivál

2017/18-as évad

2018.07.25          LUTTE    Vigántpetend (HU)         Művészetek Völgye Fesztivál

2018.06.22          UN         Győr (HU)           XIV. Magyar Táncfesztivál

2018.06.10          TOR        Targoviste (RO) BABEL fesztivál Tony Bulandra Színház

2018.06.07          Bartók Béla: A fából faragott királyfi        Pozsony (SK)     

2018.05.30          LUTTE    Veszprém (HU) XX. A TÁNC Fesztiválja

2018.05.30          TOR        Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió

2018.05.13          UN         Temesvár (RO) Euopean festival of Performing Arts - Romanian Drama Festival

2018.05.09          HIRO      BP (HU) Müpa Fesztivál Színház

2018.05.04          UN         BP (HU) Frenák születésnap

2018.04.29          Lutte - részlet    BP (HU) Tánc Világnapja gála

2018.04.11          TOR        Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió

2018.03.29          TOR        Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió

2018.03.18          FIÚK      BP (HU) Felújítás bemutató

2018.03.06          TOR        Újvidék (SRB)    Újvidék színház

2018.02.17          HIRO      BP (HU) Művészetek Palotája

2018.02.10          TOR        Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió, Újvidéki Színház

2018.02.03          TOR        Temesvár (RO) Csiky Gergely Állami Magyar Színház Temesvár

2018.01.12          TOR        Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió

2018.01.09          TOR        Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió

2017.12.26          TOR        Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió

2017.12.14          TOR        Sepsisztgy (RO) Háromszék Táncstúdió

2017.12.06          INTIME Gdansk (PL)      

2017.12.04          INTIME Warsaw (PL)     

2017.11.26          LUTTE    Sepsisztgy (RO) Flow2 Festival

2017.11.24          UN         Sepsisztgy (RO) Flow2 Festival

2017.11.22          TOR        Sepsisztgy (RO) új bemutató - Háromszék Táncstúdió

2017.11.10          LUTTE    BP (HU)

2017.11.09          LUTTE    BP (HU)

2017.10.31          HIRO      BP (HU) Művészetek Palotája

2017.10.11          HIRO      BP (HU) új bemutató Művészetek Palotája

2017.09.30          INTIME BP (HU)

2017.09.29          INTIME BP (HU)

2016/17-es évad

2017.06.23          LUTTE    Győr (HU)           XIII. Győri Nemzeti Színház

2017.06.09          TRICKS  BP (HU)

2017.06.08          TRICKS  BP (HU)

2017.06.04          Bartók Béla: A fából faragott királyfi        BP (HU) Magyar Állami Operaház

2017.06.01          Bartók Béla: A fából faragott királyfi        BP (HU) Magyar Állami Operaház

2017.05.31          Bartók Béla: A fából faragott királyfi        BP (HU) Magyar Állami Operaház

2017.05.28          Bartók Béla: A fából faragott királyfi        BP (HU) Magyar Állami Operaház

2017.05.26          Bartók Béla: A fából faragott királyfi        BP (HU) Magyar Állami Operaház

2017.05.12          Bartók Béla: A fából faragott királyfi        BP (HU) Magyar Állami Operaház

2017.04.07          LUTTE    BP (HU)

2017.04.06          LUTTE    BP (HU)

2017.04.04          XX & FRAGMENTS           BP (HU) Tavaszi Fesztivál

2017.04.03          XX & FRAGMENTS           BP (HU) Tavaszi Fesztivál

2017.03.24          TRICKS  Chalon-sur-Saone (FR) 

2017.03.16          LUTTE    Villeneuve d'Ascq (FR)  La Rose des Vents

2017.03.09          BIRDIE   Sint Niklaas (BE)               CC Sint Niklaas Stadsschouwburg

2017.02.01          BIRDIE   BP (HU) Müpa

2016.12.08          UN         BP (HU)

2016.12.03          LUTTE    BP (HU)

2016.11.16          LUTTE    Szabadka (SRB) Desiré Nemzetközi Fesztivál

2016.11.07          specLUTTE          Berlin (DE)         

2016.11.06          BIRDIE   BP (HU)

2016.11.05          specLUTTE          Berlin (DE)         

2016.11.02          BIRDIE   BP (HU) Müpa

2016.10.06          UN         BP (HU)

2016.09.22          BIRDIE   BP (HU)

2015/16-os évad

2016.06.21          BIRDIE   Győr (HU)           XII.Hungarian Dance Festival

2016.05.28          UN         Veszprém (HU) premier

2016.05.24          BIRDIE   Pozsony (SK)    

2016.05.20          BIRDIE   Gyergyószentmiklós (RO)            VI. Dance Movement Theatre

2016.03.31          PRIN VIS              Temesvár (RO)

2016.03.20          BIRDIE   Aachen (DE)       Kulturbetrieb der Stadt Aachen

2016.02.04          BIRDIE   BP (HU) Müpa

2016.01.16          PRIN VIS              Temesvár (RO)

2015.12.19          TRICKS  BP (HU)

2015.12.10          BIRDIE   Évreux (FR)       

2015.12.02          PRIN VIS              Temesvár (RO)

2015.12.01          BIRDIE   Szabadka (SRB) Desiré Nemzetközi Fesztivál

2015.11.28          BIRDIE   Sepsisztgy (RO) Tamási Áron Színház

2015.11.20          MENNONNO     Szentendre (HU)             Ferenczy Múzeum - Művészet Malom FMC rendezvény

2015.10.02          TRICKS  BP (HU)

2015.09.23          BIRDIE   Eger (HU)            IV. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál

Korábbi évadok főbb fellépései

2015.08.13          BIRDIE   BP (HU) Sziget Fesztivál

2015.06.20          FIÚK      Győr (HU)           XI. Magyar Táncfesztivál

2015.06.02          BIRDIE   BP (HU) Müpa

2015.05.28          BIRDIE   Veszprém (HU) A TÁNC Fesztiválja

2015.05.22          TRICKS  BP (HU)

2015.05.08          FIÚK      Heilbronn (DE)  Theater Heilbronn

2015.04.29          INTIME BP (HU) Átrium

2015.03.30          FIÚK      BP (HU) TÁNCREND - ERKEL SZÍNHÁZ

2015.03.24          TRICKS  Evreux (FR)       

2015.02.20          TRICKS  BP (HU)

2015.02.19          TRICKS  BP (HU)

2015.01.22          FREEX    Bielefeld (DE)    Bühnen und Orchester der Stadt Bielefeld

2014.12.15          INTIME Berlin (DE)         

2014.12.12          MENNONNO     Berlin (DE)         

2014.12.12          Twins    Berlin (DE)         

2014.11.25          MENNONNO     Evreux (FR)       

2014.07.07          FIÚK      Bielefeld (DE)    Theaterlabor / Tanzfestival Bielefeld

2014.06.21          FRAGMENTS      BP (HU) Ludwig Múzeum (Égbolt másik fele c. kiállítás megnyitója)

2014.06.18          XY x&y Győr (HU)           X. Magyar Táncfesztivál

2014.05.17          XY x&y Pozsony (SK)     New Drama Festival 2014

2014.04.18          TRACE   Fecamp (FR)     

2014.04.06          FIÚK      Aachen (DE)      

2014.04.05                                         

2014.03.21          TRICKS  BP (HU)

2014.01.21          HYMEN Veszprém (HU) Hangvilla - Multifunkcionális Közösségi Tér

2013.12.21          FIÚK      BP (HU)

2013.12.19          FIÚK      BP (HU)

2013.11.01          XY x&y BP (HU)

2013.10.25          INTIME BP (HU) Átrium

2013.09.21          XY x&y Pécs (HU)            VII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

2013.09.14          MENNONNO     BP (HU) Körösényi Tamás - A művészet él! Finniszázs programja

2013.09.05          INTIME BP (HU) Pulzart Fesztivál

2013.08.16          HYMEN Szentendre (HU)             Szentendrei Teátrum és Nyár

2013.06.25          HYMEN Varsó (PL)           Teatr Polski / IX Zawirowania Dance Theatre Festival

2013.06.21          INTIME BP (HU) Ernst Múzeum, Csurka Eszter kiállítás-megnyitó

2013.06.21          INTIME BP (HU) Csurka Eszter: A tengerpartra c. kiállítás megnyitója

2013.06.15          MENNONNO     BP (HU) Művész Mozi

2013.06.06          INTIME BP (HU) Átrium

2013.05.22          TWINS  BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2013.04.21          XY x&y BP (HU)

2013.04.04          TWINS  BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2013.02.10          KRUSH  Pantin (FR)        

2013.01.12          HYMEN BP (HU)

2012.11.30          TWINS  Evreux (FR)        Scène nationale Evreux Louviers

2012.11.29          TWINS  Evreux (FR)        Scène nationale Evreux Louviers

2012.11.27          TWINS  Evreux (FR)        Scène nationale Evreux Louviers

2012.11.23          HYMEN Evreux (FR)        Scène nationale Evreux Louviers

2012.11.16          INTIME Fecamp (FR)      Théâtre le Passage, Fécamp

2012.11.10          INTIME BP (HU)

2012.11.09          INTIME BP (HU)

2012.10.20          INTIME Eger (HU)            I. Egri Stúdiószínház Táncfesztivál

2012.10.10          MENNONNO     BP (HU) Akvárium Klub

2012.09.30          HYMEN Pécs (HU)            VI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

2012.09.08          HYMEN BP (HU)

2012.08.24          INTIME Agárd (HU)         Gödör Kemping - Park Strand

2012.06.21          HYMEN Győr (HU)           VIII. Magyar Táncfesztivál

2012.05.27          SWITCH                Temesvár (RO) Teatrul National Timisoara, Temesvár

2012.05.25          INTIME Kortrijk (BE)       Schouwburg

2012.05.24          INTIME Hasselt (BE)       Cultuurcentrum Hasselt

2012.05.23          INTIME Sint-Niklaas (BE)              Stadtsschouwburg

2012.05.20          SEVEN   Padova (IT)         Teatro Piccolo don Bosco

2012.05.16          GÖRDESZKÁK    BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2012.05.06          FRISSON              Temesvár (RO) Teatrul National Timisoara, Temesvár

2012.04.28          FRISSON              BP (HU) Budapest Táncfesztivál (Müpa)

2012.04.10          HYMEN Lille (FR)              Répétition Publique Danse à Lille. Lille

2012.04.06          SEVEN   Houston (USA) Wortham Center, Lillie and Roy Cullen Theater, Houston

2012.03.31          HYMEN BP (HU)

2012.03.28          BIRDS    BP (HU)

2012.01.31          KRUSH  Chalon-sur-Saone (FR)  Espace des Arts -Theatre Piccolo,Chalon-sur-Saone

2012.01.26          KRUSH  Evreux (FR)        Scène nationale Evreux Louviers

2012.01.18          GÖRDESZKÁK    BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2011.12.29          INTIME BP (HU) Gödör Klub

2011.12.28          INTIME BP (HU) Gödör Klub

2011.12.10          FRISSON              BP (HU)

2011.12.07          FRISSON              BP (HU)

2011.11.25          SEVEN   BP (HU) Müpa

2011.11.21          TWINS  Pozsony (SK)     Slovenske narodne divadlo

2011.11.13          FIÚK      Lublin (PL)          15th International Dance Theatre Festival

2011.11.07          GÖRDESZKÁK    BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2011.11.04          GÖRDESZKÁK    BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2011.10.14          INTIME BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2011.09.24          FIÚK      BP (HU)

2011.09.23          INTIME Wrocław (PL)   

2011.09.17          SEVEN   BP (HU) Müpa

2011.07.15          INTIME Cividale del Friuli (IT)     Teatro Ristori

2011.06.30          INTIME FIÚK      Varsó (PL)           Teatr Polski / VII Zawirowania Dance Theatre Festival

2011.06.02          INTIME Nagyszeben (RO)            Sibiu International Theatre Festival

2011.05.27          TWINS  Fecamp (FR)      Theatre le Passage

2011.05.24          TWINS  Chisnau (MD)    International Festival of Performing Arts  BITEI 2010, 9th edition

2011.05.24          SEVEN   BP (HU) Müpa

2011.05.20          KRUSH  BP (HU)

2011.05.12          TWINS  Temesvár (RO) FDR – Festival Timisoara

2011.05.07          INTIME Ballerup (D)       Musictheatre Baltoppen

2011.05.04          FIÚK      Vilnius (LT)         Vilnius Festival - Contemporary Dance Festival "New Baltic Dance 11"

2011.04.20          INTIME BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2011.04.09          SWITCH                Temesvár (RO) Temesvári Nemzeti Színház

2011.04.02          3 előadás            Brüsszel (BE)      Hungary in Focus (BOZAR)

2011.03.23          TWINS  BP (HU) Beavató táncszínházi sorozat

2011.03.10          KRUSH  Villeneuve d'Ascq (FR)  La Rose des Vents

2011.03.10          KRUSH  Villeneuve d'Ascq (FR)  La rose des vents

2011.03.04          FIÚK      BP (HU) REMAKE FELÚJÍTÁS

2011.02.15          SEVEN   BP (HU) Müpa

2011.02.04          TWINS  Lille (FR)              Danse A Lille

2011.02.01          TWINS  BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2011.01.20          KRUSH  BP (HU) DUNAPART

2010.12.07          INTIME Brugge (BE)        Stadtsschouwburg, Royal City Theatre

2010. december              KRUSH  BP (HU)

2010.12.04          KRUSH  Pécs (HU)           

2010.11.26          TWINS  BP (HU) Nemzeti Táncszínház

2010.11.06          INTIME Regensburg (DE)             Theatre of the University of Regensburg /Regensburger Tanztage

2010. november              Twins    BP (HU)

2010. november              Trace     Evreux (FR)       

2010. november              INTIME Evreux (FR)       

2010. november              Trace     Evreux (FR)       

2010.10.11          WINGS BP (HU) Thália Színház - Új Stúdió

2010.10.02          TWINS  Gyergyószentmiklós (RO)            dance.movement.theater Fesztivál

2010. október   Twins    BP (HU)

2010. október   Wings    BP (HU) BÖF 2010

2010.09.28          SEVEN   BP (HU) Müpa

2010. szeptember          Twins    Lille (FR)             

2010. szeptember          INTIME BP (HU)

2010.08.28          TWINS  Düsseldorf (DE) Tanzmesse Düsseldorf

2010. augusztus               INTIME BP (HU)

2010.07.29          INTIME Bielefeld (DE)    Theaterlabor

2010.06.26          INTIME Győr (HU)           VII. Magyar Táncfesztivál

2010.06.08          TWINS  Praha (CZ)         

2010.06.08          TWINS  Prága (CZ)           PONEC Theatre / 22nd International Festival of Contemporary Dance and Movement Theatre

2010. június       Twins    BP (HU)

2010.05.29          INTIME Veszprém (HU) A TÁNC Fesztiválja

2010.05.20          FIÚK      Lille (FR)             

2010.05.15          FIÚK      BP (HU) Gödör - filmforgatással

2010. május       MENNONNO     BP (HU)

2010. május       Twins    Chisnau (MD)   

2010. május       Seven    BP (HU)

2010.04.28          INTIME Cahors (FR)       

2010.04.17          INTIME Temesvár (RO) Festival de théâtre de Timisoara

2010. április       MENNONNO     BP (HU)

2010. április       INTIME BP (HU)

2010.03.24          MENNONNO     BP (HU) Ifjúsági Világnap

2010. március   Twins    BP (HU)

2010.02.27          PAL SOLO INTIME            Párizs (FR)          Café de la Danse sorozat

2010. február    INTIME Lyon (FR)           

2010. február    MENNONNO     BP (HU)

2010. január      FIÚK      BP (HU)

2010. január      Seven    BP (HU)

2009.12.18          SEVEN   Villeneuve d'Ascq (FR)  La Rose des Vents

2009. december              KÁOSZ  BP (HU)

2009.11.23          INTIME Subotica (SRB)  http://www.desirefestival.eu/

2009. november              Seven   BP (HU)

2009. november              Twins    Lublin (PL)         

2009. november              TRACE/MENNONNO                    

2009. október   FIÚK      Kitchener (CA)

2009. szeptember          INTIME BP (HU)

2009. szeptember          MENNONNO     Osaka (JP)          

2009. szeptember          MENNONNO     Kioto (JP)           

2009. szeptember          TRACE/MENNONNO      Tokyo (JP)          

2009. július        TRACE/MENNONNO      Szeged (HU)     

2009. július        INTIME Bytom (PL)        

2009. június       MENNONNO/ESCAPE    BP (HU)

2009. június       Trace     Villeneuve d'Ascq (FR)  La Rose des Vents

2009. május       Wings    Montbelliard (FR)           

2009. április       Twins    BP (HU)

2009. március   INTIME/MENNONNO    Vác (HU)            

2009. március   INTIME BP (HU)

2009. március   INTIME Pécs (HU)           

2009. március   INTIME Valenciennes (FR)          

2009. március   MENNONNO     BP (HU)

2009. február    Twins    BP (HU) PREMIER

2009. február    MeNonNo/Trace             Párizs (FR)         

2009. február    MeNonNo/Trace             Brugge (BE)       

2009. január      MENNONNO     BP (HU)

2008.12.19          MENNONNO     BP (HU)

2008.12.16          InTimE  BP (HU)

2008.12.15          InTimE  BP (HU)

2008.12.14          InTimE  BP (HU)

2008.12.14          Mennono, Trace              Torino (IT)         

2008.12.13          InTimE  BP (HU)

2008.12.12          InTimE  BP (HU)

2008.12.09          Mil et An             Torino (IT)         

2008.11.18          INTIME Chalon-sur-Saone (FR) 

2008.11.13          InTimE  BP (HU)

2008.11.01          Fiúk        Jakarta (ID)       

2008.11.01          Fiúk        bandung (ID)    

2008.10.14          Frisson  Cahors (FR)       

2008.10.03          Frisson  Saint Martin Boulogne (FR)        

2008.09.14          Instinct BP (HU)

2008.09.13          Instinct BP (HU)

2008.09.12          Instinct BP (HU)

2008.08.27          INSTINCT               Murska Sobota (Szlovénia) Flota Fesztivál         

2008.08.23          InTimE  Pannonhalma (HU)        

2008.08.22          INTIME Pannonhalma (HU)        

2008.06.21          Mennono, Trace              Győr (HU)          

2008.06.17          FIÚK      Limasol (CY)       Limasol, 11th dance Festival

2008.06.06          FIÚK FILM           BP (HU)

2008.06.05          Fiúk        BP (HU)

2008.06.04          Fiúk        BP (HU)

2008.05.29          Mennono           BP (HU) Solo Duo Fesztivál

2008.05.23          MENNONNO     Veszprém (HU)

2008.05.20          Mil et An             Phenix à Valenciennes

2008.05.01          MENNONNO     BP (HU)

2008.04.29          Frisson BP (HU) Müpa, Tánc világnapja

2008.04.16          Frisson Roselaera (NL) 

2008.04.09          INSTINCT             Brugge (BE)       

2008.04.02          INSTINCT             Villeneuve d'Ascq (FR) Queerupnorth Festival

2008.03.14          CSAJOK Boulogne sur Mer (FR) 

2008.03.11          TRACE/MENNONNO      Cahors (FR)       

2008.02.27          INSTINCT             BP (HU)

2008.01.16          Frisson BP (HU)

2007.12.09          MENNONNO     Brugge (BE)       

2007.11.20          Instinct Chalon-sur-Saone (FR) 

2007.11.09          INSTINCT             BP (HU)

2007.10.01          KÁOSZ  Lille (FR)             

2007.09.01          MENNONNO     Boulogne sur Mer (FR) 

2007.08.28          MENNONNO     Murska Sobota (Szlovénia) Flota Fesztivál          

2007.08.25          Frisson Bielefeld (DE)   

2007.08.13          INSTINCT             München (DE)  Muffat Halle (D)

2007.08.08          INSTINCT             BP (HU)

2007.08.07          INSTINCT             BP (HU)

2007.07.01          Trace     Vigántpetend (HU)        

2007.06.01          mennono FIÚK Macao (MO)     Macao Arts Festival

2007.06.01          Frisson BP (HU)

2007.05.01          Trace     Veszprém (HU)

2007.05.01          MENNONNO     Párizs (FR)         

2007.05.01          KÁOSZ  BP (HU)

2007.04.01          Trace     BP (HU)

2007.03.16          Fiúk        Boulogne sur Mer (FR) 

2007.03.01          FIÚK      BP (HU)

2007.03.01          Improvizáció      BP (HU)

2007.03.01          Trace     Boulogne sur Mer (FR) 

2007.02.01          MENNONNO     Singapore (SGP)            

2007.02.01          MENNONNO     Jakarta (RI)       

2007.02.01          MENNONNO     Bandung (RI)   

2007.02.01          MENNONNO     Yogyakarta (RI)

2007.01.01          Mil et An             Villeneuve d'Ascq (FR)  La Rose des Vents

2006.12.14          Mil et An             BP (HU)

2006.11.23          TRICKS  BP (HU)

2006.10.19          Trace     BP (HU)

2006.09.28          Frisson BP (HU)

2006.09.19          MENNONNO     BP (HU) Siketek Világnapja Müpa

2006.08.14          MENNONNO     BP (HU)

2006.08.12          FIÚK      BP (HU)

2006.06.16          Mennono + I-M-P-R-O  Győr (HU)          

2006.05.24          FIÚK ÉS CSAJOK BP (HU)

2006.05.10          FIÚK ÉS CSAJOK Manchester (UK)           

2006.05.04          FIÚK      BP (HU)

2006.03.27          FIÚK      Pécs (HU)           

2006.03.09          TRICKS  BP (HU)

2006.03.02          Mil et An             BP (HU)

2006.02.25          Mennono + I-M-P-R-O  BP (HU)

2006.02.01          FIÚK ÉS CSAJOK Brugge (BE)       

2006.01.19          KÁOSZ  BP (HU)

2005.12.13          Frisson  BP (HU)

2005.12.06          CSAJOK BP (HU)

2005.11.23          FIÚK      BP (HU)

2005.11.19          Improvizáció      BP (HU)

2005.11.11          Improvizáció      BP (HU)

2005.11.01          Mennono           BP (HU)

2005.09.28          FIÚK ÉS CSAJOK Nitra (SK)           

2005.09.26          Trace     BP (HU)

2005.09.23          FIÚK      BP (HU)

2005.08.28          Improvizáció      Pannonhalma (HU)        

2005.08.10          Frisson BP (HU)

2005.06.25          Improvizáció      BP (HU)

2005.06.23          CSAJOK Pécs (HU)            Pécsi Fesztivál

2005.03.31          Frisson BP (HU)

2005.02.04          FIÚK ÉS CSAJOK Villeneuve d'Ascq (FR)  La Rose des Vents

2004.12.10          CSAJOK BP (HU)

2004.11.16          FIÚK      Tergnier (FR)     Centre Culturel

2004.11.05          FIÚK      Creil (FR)             Faiencerie Théâtre

2004.11.04          FIÚK      Creil (FR)             Faiencerie Théâtre

2004.10.29          CSAJOK BP (HU)

2004.10.08          FIÚK      BP (HU)

2004.08.30          KÁOSZ  BP (HU)

2004.06.28          KÁOSZ  Győr (HU)          

2004.06.16          FIÚK ÉS CSAJOK Miskolc (HU)    

2004.05.24          FIÚK      Veszprém (HU)

2004.05.20          CSAJOK BP (HU)

2004.04.23          FIÚK      BP (HU)

2004.04.06          FIÚK      BP (HU)

2004.03.25          FIÚK      BP (HU)

2003.06.04          TRICKS  Dusseldorf (DE)

2003.03.28          Gördeszkák (Les Palets) Noyon (FR)        

2003.03.16          Blue Spring                        

2002.12.18          TRICKS  BP (HU)

2002.11.14          Lakoma Noyon (FR)        

2002.09.12          Káosz                   

2002.07.31          TRICKS  BP (HU) Sziget fesztivál

2002.06.01          Out of the cage                 Compiegne (FR)              

2002.05.01          Mennono, Out of the Cage,        Firenze (IT)        

2002.05.22          TRICKS  Chalons en Champagne (FR)    

2002.05.01          TRICKS  Debrecen (H)  

2002.03.21          KÁOSZ  koreográfia bemutatója               

2002.03.01          TRICKS  Prága (CZ)          

2001. december              TRICKS  Lille (FR)             

2001. december              TRICKS  Douai (FR)         

2001. december              TRICKS  Compiegne (FR)              

2001.12.17          TRICKS  BP (HU)

2001. november              TRICKS  Compiegne (FR)              

2001.11.04          Festen (Lakoma)              BP (HU)

2001. október   TRICKS  Párizs (FR)          Théâtre de la Bastille

2001. október   TRICKS  Arques (FR)       

2001. október   TRICKS  Tergnier (FR)    

2001. október   Vadócok (Sauvageries) Tergnier (FR)    

2001. október   Vadócok (Sauvageries) Noyon (FR)        

2001.09.26          Festen (Lakoma)              BP (HU)

2001. június       MENNONNO     Tergnier (FR)    

2001. június       MENNONNO     Compiegne (FR)              

2001. április       TRICKS  Pécs (HU)           

2001. április       TRICKS  Miskolc (HU)    

2001. április       TRICKS  Pardubice (CZ) 

2001. április       TRICKS  Liberec (CZ)      

2001. április       TRICKS  Brno (CZ)           

2001.03.08          Festen (Lakoma)              BP (HU)

2000.12.15          TRICKS  BP (HU)

2000.10.19          TRICKS  BP (HU) Budapesti Őszi Fesztivál

2000. szeptember                          (JP)        Sapporo Konkarino Színház

2000. május       TRICKS  Veszprém (HU) Veszprémi táncfesztivál

2000. május       TRICKS  Pozsony (SK)     Pozsony táncfesztivál (SQ)

2000.04.19          TRICKS  BP (HU)

2000. március   L’Enfant du puits              (JP)        Yokohama Táncfesztivál

2000. március   L’Enfant du puits              (JP)        Kanagawa Művészeti fesztivál

2000. március   L’Enfant du puits              (JP)        Nagoya Aichi Művészeti központ

2000. március   L’Enfant du puits              (JP)        Osaka Tori Hall

2000. február    L’Enfant du puits              (JP)        Sapporo Konkarino Színház

1999.12.10          TRICKS  BP (HU)

1999.12.06          Gördeszkák (Les Palets) BP (HU)

1999. november              Gördeszkák (Les Palets) Szeged (HU)       felújítás és turné

1999. november              Gördeszkák (Les Palets) Miskolc (HU)      felújítás és turné

1999. november              Gördeszkák (Les Palets) Szombathely (HU)           felújítás és turné

1999. október   Out of the cage                 BP (HU) Budapesti Őszi Fesztivál

1999. augusztus               Out of the cage                BP (HU)

1999. július        Out of the cage                 Párizs (FR)          Théâtre des Bouffes du Nord

1999.06.01          Zöld és savanyú Out of the cage               BP (HU)

1999.05.30          Zöld és savanyú Out of the cage               BP (HU)

1999.03.06          Vadócok (Sauvageries) BP (HU)

1998. július        Vadócok (Sauvageries) Párizs (FR)          Théâtre des Bouffes du Nord

1998. május       Vadócok (Sauvageries) Győr (HU)           Győri Táncfesztivál

1998. január      Vadócok (Sauvageries) BP (HU) ősbemutató

1997. január      Sainte Rita          Párizs (FR)          Théâtre de Châtillon

1996. január      Gördeszkák (Les Palets) Moszkva (RU)  

1996. január      Gördeszkák (Les Palets) Jekatyerinburg (RU)      

1996. január      Gördeszkák (Les Palets) Vilnius (LT)        

1996. január      Gördeszkák (Les Palets) Riga (LV)            

1996. január      Gördeszkák (Les Palets) Tallin (EW)         

1996. január      Gördeszkák (Les Palets) Frankfurt (DE)  

1996. január      Gördeszkák (Les Palets) Strasbourg (FR)

1996. január      Sainte Rita          Tel-Aviv (IL)       

1996. január      Sainte Rita          Párizs (FR)          ősbemutató (Zeneszerző: Francois Donato)

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Miskolc (HU)    

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Debrecen (HU)

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Bukarest (RO)  

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Kolozsvár (RO) 

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Iasi (RO)             

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Temesvár (RO)

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Compiegne (FR)              

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Doual (FR)         

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Châtillon (FR)   

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Orly (FR)             

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Saint Quentin   

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Limoges (FR)     

1995. január      Gördeszkák (Les Palets) Moszkva (RU)  

1994. január      Gördeszkák (Les Palets) Strasbourg (FR)

1994. január      Gördeszkák (Les Palets) Orly (FR)             

1994. január      Gördeszkák (Les Palets) Limoges (FR)     

1994. január      Gördeszkák (Les Palets) Toulouse (FR)   

1994. január      Gördeszkák (Les Palets) Párizs (FR)          Franciországi bemutató

1994. január      Gördeszkák (Les Palets) Tel-Aviv (IL)        Nemzetközi Kortárs táncfesztivál

1993. január      IMPRO  Moszkva (RU)   Kompozíció improvizációra kortárs zeneszerzőkkel (Kurtág György, Patrick Schneider)

1993. január      IMPRO  BP (HU) Kompozíció improvizációra kortárs zeneszerzőkkel (Kurtág György, Patrick Schneider)

1993. január      IMPRO  Párizs (FR)          Kompozíció improvizációra kortárs zeneszerzőkkel (Kurtág György, Patrick Schneider)

1993. január      IMPRO  Temesvár (RO) Kompozíció improvizációra kortárs zeneszerzőkkel (Kurtág György, Patrick Schneider)

1993. január      IMPRO  Iasi (RO)              Kompozíció improvizációra kortárs zeneszerzőkkel (Kurtág György, Patrick Schneider)

1993. január      IMPRO  Kijev (UA)           Kompozíció improvizációra kortárs zeneszerzőkkel (Kurtág György, Patrick Schneider)

1993. január      Gördeszkák (Les Palets) Iasi (RO)             

1993. január      Gördeszkák (Les Palets) Temesvár (RO)

1993. január      Gördeszkák (Les Palets) Kolozsvár (RO)  Kompozíció improvizációra kortárs zeneszerzőkkel (Kurtág György, Patrick Schneider)

1993. január      Gördeszkák (Les Palets) BP (HU) ősbemutató

1992. január      TÉR         Párizs (FR)         

1992. január      TÉR         Château de Vincennes (FR)        

1991. január      TÉR         BP (HU) Tavaszi Fesztivál

1990. október   Titkos lelkek       BP (HU)

1990. április       Titkos lelkek       BP (HU)