TWINS

A Twins a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről. Két táncos, két maszkos figura, hol iker-bábuként, hol iker-testvérként keresik az egység, az összetartozás, az elszakadás, az egyedüllét és a magány állapotait.

Az előadás nem analizálni próbál vagy megfejteni, hanem sokkal inkább a tünetek, a lehetőségek tárházát számba venni.A két táncos ikercsillagként köröz a szinte csupasz térben, míg elválaszthatatlannak hitt kapcsolatukban végig nem élik az ikrek paradoxonát: hiába az egypetényi közösség, a születés utáni nagy utazás számukra már aszinkronitás, ahol önálló személyiségük egységét kell megtalálniuk. Az alkotó nem keres végső megoldásokat. Sokkal inkább maga a folyamat érdekli, a föloldhatatlannal való szembenézés.

Fő, hogy nincsen boncolás, nem kell belesüppedni az értelmezésbe, mert Frenák Pál könnyedén láttat gondolatokat tánccal, soha nem analizál, inkább ellentétez, ahogy ezúttal is.

idezo.jpg
Alkotók

Fény

Marton János

 

Hang

Hajas Attila

 

Alpintechnika, színpad

Zoltai György

Zenei szerkesztő

Gergely Attila

Koreográfia és koncepció

Frenák Pál

legközelebb látható

Hamarosan...

Nemzeti Táncszínház

Frenák Pál Társulat  | Kortárs Táncért és Jelelő Színházért Alapítvány - HU18093982 | adatvédelmi szabályzat | info@frenak.hu