top of page

Magyar színházi hét kezdődik a gdanski Shakespeare Színházban

bama.hu

2017.11.30.


A darabokat a most záruló lengyelországi magyar évad keretében szervezik.


A budapesti Nemzeti Színház III. Richárd című előadásával kezdődik csütörtök este a gdanski Shakespeare Színházban a magyar színházi hét, amelynek programjában a Tünet Együttes, majd a Frenák Pál Társulat egyik produkciója, valamint a Maladype Színház kisoperája is szerepel.


A Gdansk egyik jellegzetességeként ismert Shakespeare Színházban a magyar hetet a záruló lengyelországi magyar évad keretében szervezik, a szemle ugyanakkor része a gdanski kulturális intézmény Európa Színházai című programsorozatának is.

A csütörtöki nyitóesten Shakespeare III. Richárd című drámájának azt a feldolgozását tűzték műsorra, amelyet Vecsei Miklós újító fordítása alapján ifj. Vidnyánszky Attila vitt színpadra a Nemzeti Színházban.

Az egyhetes magyar színházi szemlén a Tünet Együttes Weöres Sándor verse által ihletett, Az éjszaka csodái című tánc- és vizuális produkcióját mutatják be, a Frenák Pál Társulat pedig az InTimE című produkcióval szerepel.

A nézők a poznani Új Színház feldolgozásában Visky András Pornó – A feleségem története színdarabját is megnézhetik. A rendezvénysorozat a Maladype Színház előadásával zárul jövő csütörtökön, amikor bemutatják Sáry László Remek hang a futkosásban című kisoperáját.

A magyar hét kísérőrendezvényeként a Shakespeare Színház kiállítótermében fotókiállítás nyílik csütörtök este, ott válogatást mutatnak be a Mai Manó Ház Hórusz-archívumának privátfotó gyűjteményéből.

A színházi szemlét kísérő filmmustrán Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál, Nemes Jeles László Saul fia, Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból, valamint Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjeit vetítik.