top of page

Mi rejlik egy félénk arc mögött? – a Fidelio programjai a Sziget 3. napján

2018.08.10 @Fidelio

Mi az, ami bezár és elválaszt minket? Mi az, ami megnyit és felszabadítja a korlátokat? A Fidelio Színház- és Táncsátor pénteki kínálatában szereplő produkciók segítenek megérteni, hogyan működik a fantázia, és hogyan konstruálunk új, párhuzamos valóságokat azért, hogy élhetővé tegyük jelenünket vagy újrarajzoljuk a múltunkat. Gyere el, és nézd meg, mennyivel több rejlik az emberben, mint azt elsőre gondolnád!



Részletes program

  • 10:00 – NAGY CSILLA: FULL DANCE – TETŐTŐL TALPIG

Jólesően ébresztgető, kellemesen kijózanító, felpezsdítő és lelazító táncóra mozogni vágyóknak Nagy Csilla vezetésével.

  • 14:00–17:00 – SLEEPING BEAUTY PROJECT: DREAM EXPERIMENT

Alvó installáció, amely segítségével a fesztiválozók egy vezetett altatásban vehetnek részt. Az installáció a legegyszerűbb, hétköznapi tárgyakból (újra)alkotott instrumentum, amelynek célja az érzékszerveink „újraindítása”.


  • 16:00 – CIA MOVEO – CONSEQÜÈNCIES

Gondolkoztál már azon, miről maradsz le, amikor éppen megállsz pihenni, miközben minden más halad tovább körülötted? Megérte egyáltalán megállni? Cia Moveo előadása egy vidám, ugyanakkor megdöbbentően őszinte darab a lehetőségekről és a lehetséges következményekről.

  • 17:00 – ​FRENÁK PÁL TÁRSULAT: BIRDIE

Mi az, ami bezár és elválaszt minket? Mi az, ami megnyit és felszabadítja a korlátokat? Frenák Pál előadása a bennünk és körülöttünk emelt falakról, határokról és azok túllépéséről szól - legyenek ezek pszichológiai, történelmi, szociális vagy fizikai határok.

Az előadásban a Frenák Pált hosszú évek óta foglalkoztató repülés-motívumon túl, Alan Parker Birdy című filmdrámája, William Wharton amerikai író 1978-as, azonos című regénye, valamint Raymond Depardon's San Clemente című dokumentumfilmje szolgált inspirációul a koreográfus számára és ahogy az alkotótól megszokott, az új produkció is izgalmas és egyedi tér-élményt kínál.



  • 18:00 – ARDESTOP: B4T4RD5

Saját határainkról és azok túllépéséről szól az előadás, amely félig dokumentumfilmként, félig sajátos koreográfiai értelmezésként mutatja be a testünket és életünket.

  • 19:30 – ELÍAS AGUIRRE: SHY BLUE

Ahogy az óceán mélyén felfedezhetünk új helyeket és ismeretlen lényeket, az emberi természet is rejteget meglepetéseket. Sokszor a szégyenlősség mögé rejtőznek, vagy csak a társadalmi korlátok nem hagyják őket kiteljesedni. Vajon előfordulhat, hogy nem is ismerjük valódi énünket?


SHY BLUE (Fotó/Forrás: Sziget)

  • 22:45 – CIE BILBOBASSO: AMOR

Adott egy pár, akik sokéves házassága mostanra kegyetlenné és erőszakossá vált. Már képtelenek egymás közelében lenni anélkül, hogy gyilkos szándékaik lennének, és minden kis apróság csak tovább rontja a helyzetet. Az előadás egyik percben játékos és kiszámíthatatlan, a másikban vad és lendületes, de egy biztos: ezután másképp fogsz veszekedni.

  • 23:15 – FOR REAL / KUDOKU

Ofir Yudilevitch: For Real

Néha mind elbukunk. Van, hogy csak kis botlásokat vétünk, máskor szinte a mélybe zuhanunk. Ezeket az eséseket idézi fel az előadás és alakítja át szándékos cselekvéssé hol költői, hol humoros formában.

Daniele Ninarello: Kudoku

Daniele Ninarello koreográfus és Dan Kinzelman zeneszerző első közös projektjének eredménye ez az előadás, amely kísérletezés a zene és az emberi test viszonyával, az észlelés folyamatának, valamint az emberi alak fejlődésének bemutatásával.


Forrás: https://fidelio.hu/plusz/mi-rejlik-egy-felenk-arc-mogott-a-fidelio-programjai-a-sziget-3-napjan-138430.html


bottom of page