top of page

Frenák-workshop a győri egyetemen: "Először érkezzetek meg, és adjatok magatoknak időt"

kisalfold.hu @ 2019.05.28


Dr. Horváth Nóra, a Művészeti Szakkollégium koordinátora második alkalommal szervezett Frenák Pál workshopot a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán. A világhírű koreográfus betegsége miatt ez alkalommal nem tudott jelen lenni, de Lőrincz Emma és Várnagy Kristóf táncművészek hitelesen, nagy átható erővel, kisugárzással képviselték társulatukat és a mestert is Győrben.

A workshopokon arra törekszenek, hogy hozzáférhetővé tegyék a frenáki világot a résztvevőknek. Ebben a világban Várnagy Kristóf szerint pontosan az az izgalmas, hogy másként érinthet meg mindenkit. Különböző háttérrel, eltérő múlttal jövünk, miközben Frenák Pál munkája nagyon emberi, és sok-sok interpretációra ad lehetőséget. Ettől nagyon unikális. Értelmezésben rendkívül gazdag, és nem is törekszik arra, hogy leszűkítse a nagy képet, hanem hagyja, hogy mindenki a maga történetével érkezzen meg.

A saját őszinteségével, teszi hozzá Lőrincz Emma.

Én most kezdtem el dolgozni a Palival, és az tetszett meg benne, hogy tényleg önmagam lehetek. Előtte nem lehet hazudni. A tánc, a test és a lélek annyira őszinte lesz, amikor vele dolgozunk, hogy egészen felemelő, földön kívüli állapotba kerülhetünk"

– mondja Emma, aki a W_all című darabban siket színésznővel és mozgássérült sportolóval is együtt táncol.