top of page

FRENÁK PÁL WORKSHOP 2019Frenák Pál táncművész, koreográfus

workshopja ismét a Széchenyi István Egyetemen!

Időpont: 2019. május 20., hétfő, 14-16.30 óráig

Helyszín: Széchenyi István Egyetem

Apáczai Csere János Kar, Győr (Liszt F. u 42.), kistornaterem (AK1_061)

Szervező: SZE Művészeti Szakkollégium

kapcsolat: Dr. Horváth Nóra, szakkollégiumi koordinátor: horvath.nora@sze.huFrenák Pál korunk egyik legizgalmasabb tánckoreográfusa, aki nemzetközi társulatával Magyarországon dolgozik. Anyanyelve a jelnyelv, amit siket-néma édesanyjától tanult meg. A verbális kommunikáció háttérbe szorítása, a testi kommunikáció és a korporalitás jelentősége már kisgyermekkorától kezdve fogékonyabbá tette a nonverbális jelek értelmezésére. Frenáknál e speciális körülmény hatására a szomatikus érzékelés egy egészen különleges szintre fejlődött, mely idővel táncművészetében teljesedett ki. Frenák az alkotótevékenység mellett jelentős terápiás tevékenységet is folytatott Franciaországban – siket-néma emberekkel dolgozott Lille-ben, valamint rehabilitációs munkát végzett az Amiens-i egyetemi kórházban. Nagy tapasztalattal rendelkezik autista gyerekek mozgásterápiás rehabilitációja terén.

A workshop célja a Frenák Pál által kidolgozott speciális organikus mozgásnyelv megismertetése a résztvevőkkel, mozgásos gyakorlatok keretében.


A cél az, hogy a résztvevők felfedezzék a bennük rejlő kreativitást, saját maguk legmegfelelőbb kifejeződését a mozgás eszközeivel.Interjúk Frenák Pállal:


A Frenák Pál Társulat honlapja: https://www.frenak.hu/


A Frenák Pálról készülő dokumentumfilm trailere: https://www.youtube.com/watch?v=1cKfq0697H4

A W_ALL című előadásról: https://www.youtube.com/watch?v=--DHtxNLJYc


A program az NTP-SZKOLL18-0029-es projekt keretében valósul meg.


Szakkollégium a művészeti tehetségfejlesztés pártfogásáért

Széchenyi István Egyetem Művészeti Szakkollégium


Jelentkezni – korlátozott számban – a szakkollégium koordinátoránál a horvath.nora@sze.hu e-mail címen lehet, név, szak és Neptun-kód megadásával. A workshopon való részvétel ingyenes, előképzettséget nem igényel. Kérjük, hogy a jelentkezők kényelmes ruhában jöjjenek!


Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page